Δεν μπορείς να νικήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό.
Δεν μπορείς να πολεμήσεις τους εχθρούς που 'χεις μέσα σου.
Μπορείς να τους αγκαλιάσεις, να τους γνωρίσεις, να τους αγαπήσεις.
Να μάθεις να ζεις με αυτούς και να δέχεσαι τα λάθη τους.
Όχι με βία, αλλά με αγάπη, μόνο έτσι θα καταφέρεις κάποτε να τους εξοντώσεις.
Αγάπησε τη σκοτεινή σου πλευρά, μετράει πιο πολύ από το να αγαπάς το "στιλιζαρισμένο" εγώ σου...

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

You Have To Let Go


Ένα συμβάν, ένα μόνο γεγονός αρκεί για να προσκολληθείς σ' ένα σημείο της ζωής σου. Αρκεί για να σταματήσουν όλα μεμιάς να κινούνται. Για να αρχίσεις να αναρωτιέσαι πως κι έγινε η ζωή σου να προχωράει κι εσύ να είσαι απλά θεατής. Αναπολείς τον παλιό σου εαυτό, σκέφτεσαι το πώς ήσουν και το πώς έγινες. Συνήθιζες να είσαι δραστήριος, να χαίρεσαι με τους ανθρώπους που σ' αγαπούν, να υποφέρεις με όσα σε πληγώνουν, συνήθιζες να ζεις φυσιολογικά, μονότονα ίσως, αλλά φυσιολογικά. Και ξαφνικά τα πάντα άλλαξαν. Σταμάτησες να ενδιαφέρεσαι για το αύριο, χωρίς όμως να δίνεις και ιδιαίτερη σημασία στο σήμερα. Έπαψες να ασχολείσαι με οτιδήποτε ήταν σημαντικό για σένα, και καθώς περνούσε ο καιρός έπαψες να ασχολείσαι με το οτιδήποτε. Και πριν καλά καλά το καταλάβεις, βρήκες τον εαυτό σου να βουλιάζει στο χάος του μυαλού σου και στισ κενές σκέψεις σου.
Βαθιά μέσα σου ξέρεις το γιατί, η αιτία είναι ολοφάνερη στα μάτια σου. Το μόνο που δεν κατάφερες να μάθεις ακόμα είναι τον τρόπο να αντιστρέψεις τα πράγματα. Δεν μπορείς να καταλάβεις τι είναι αυτό που πρέπει να κάνεις για να γυρίσεις σ' αυτό που ήσουν, για να γίνουν όλα όπως πριν, για να μπορέσεις επιτέλους να προχωρήσεις.
Τι κάνεις όταν ο άνθρωπος σου βγαίνει απ' τη ζωή σου; Τι πρέπει να κάνεις όταν βλέπεις πως έχεις σταματήσει να ζεις και απλά περνάς απ' τη μία μέρα στην άλλη; Πώς μπορείς να συνεχίσεις αντιμετωπίζοντας την απώλεια; Ποιος μπορεί να σε βοηθήσει; Όσο πιο γρήγορα δώσεις την απάντηση στον εαυτό σου, τόσο το καλύτερο για σένα. Γιατί το μόνο που μένει να συνειδητοποιήσεις είναι ότι δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να σε βοηθήσει. Κανείς άλλος πέρα από τον εαυτό σου.
Μόνο εσύ έχεις τη δύναμη να σε βγάλεις από το σκοτάδι που οδηγήθηκες. Μόνος σου πρέπει να βρεις τη κουράγιο για να προχωρήσεις, για να αρχίσεις και πάλι να ζεις, να κυνηγάς τα όσα επιθυμείς και να ενθουσιάζεσαι με τα όσα αποκτάς. Να μάθεις να αντέχεις αυτά που σε διαλύουν και να επιβιώνεις από τα όσα σε πληγώνουν.
Ποτέ δεν θα καταφέρεις να ξεχάσεις. Ο πόνος ποτέ δεν θα εξαφανιστεί. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μάθεις να ζεις μ' αυτόν. Και να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι. Γιατί τα όνειρα είναι αυτά που μας κρατούν ζωντανούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: