Δεν μπορείς να νικήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό.
Δεν μπορείς να πολεμήσεις τους εχθρούς που 'χεις μέσα σου.
Μπορείς να τους αγκαλιάσεις, να τους γνωρίσεις, να τους αγαπήσεις.
Να μάθεις να ζεις με αυτούς και να δέχεσαι τα λάθη τους.
Όχι με βία, αλλά με αγάπη, μόνο έτσι θα καταφέρεις κάποτε να τους εξοντώσεις.
Αγάπησε τη σκοτεινή σου πλευρά, μετράει πιο πολύ από το να αγαπάς το "στιλιζαρισμένο" εγώ σου...

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Κακές συνήθειες...

Έπιασε αέρας και μια ψύχρα απλώθηκε στο πρωινό. Παράξενο, τέτοια εποχή. Στο μπαλκόνι με καφέ και τσιγάρο σκεφτόταν την τραγική ειρωνία της κατάστασης, το αλλόκοτο συνταίριασμα του καιρού με το χάος στις σκέψεις της. Τράβηξε μια καλή ρουφηξιά και άφησε τον καπνό να θολώσει για λίγο το νου, για λίγο μόνο. Έκλεισε τα μάτια και έφερε εμπρός της τη θάλασσα, ταξίδεψε μέσα στο μπλε και στον μελωδικό χορό των κυμάτων. Κι έπειτα πέρασε σε κάθε είδους λογισμούς, συλλογισμούς αναλογισμούς απολογισμούς... δες παιχνίδια που σκαρώνουν οι λέξεις καμιά φορά.
Λιγοψυχία, αδυναμία χαρακτήρα ή ένα ακόμη ανθρώπινο στάδιο; Τα έβαζε με την πάρτη της, προσπαθώντας να καταλήξει στο αν είχε το δικαίωμα μιας τέτοιας αντιμετώπισης ή αν ήταν ένα παραιτημένο μικρό ανθρωπάκι. Έφταιγε αυτή η ηλίθια ανάγκη και απαίτηση τελειότητας στην οποία είχε υποβάλλει τον εαυτό της, ή τελικά την χαρακτήριζε μια αλλοπρόσαλλη υπερβολή σε όλα που την έκανε να μοιάζει γελοία; Ήταν όντως θεμιτό και "φυσιολογικό" να αφήνεται σε τέτοιες σκέψεις και συναισθήματα, ή απλώς θυματοποιούσε το άτομο της;
Κάπως έτσι τελείωσε το τσιγάρο, κάπως έτσι φουρτούνιασε και η θάλασσα. Έπιασε να στρίψει το επόμενο, ενώ με βαθιές ανάσες βάλθηκε να ημερέψει πάλι το κύμα.
Μια γουλιά καφέ και μια καλή ρουφηξιά απ' το τσιγάρο.
Κακές οι συνήθειες, αυτό όμως το πρωινό ήταν δικό της... 


3 σχόλια:

Jade είπε...

Θα μείνω στο τελευταίο.. "...αυτό όμως το πρωινό ήταν δικό της..."
Μου θυμίσε κάτι, μια κουβέντα που είχα με μια φίλη πριν καιρό..
Ήμουν κάπως έτσι και αυτή ήθελε να μου φτιάξει τη διάθεση, να με κάνει να ξεχαστώ και όλα τα σχετικά, με όλη την καλή διάθεση.. Όμως εγώ της έλεγα πως δε θέλω, πως δεν είναι σωστό. Πρέπει να τα ζεις όλα όπως είναι για να μπορείς στην τελική να ζεις.. Έτσι λοιπόν ήθελα να ζήσω εκείνη τη στιγμή, εκείνες τις στιγμές, όπως ένιωθα, όπως τους άξιζε.. Μέχρι να ξεφουσκώσει όλο αυτό -όποτε...- και να μη θες από μόνος σου να είσαι στις σκέψεις και σ' αυτήν την κατάσταση.. Γιατί θα ξεφουσκώσει, το μόνο σίγουρο. Όλα πάνε κι έρχονται λίγο-πολύ με τον καιρό.. Και αν θες, για να είμαι πιο σωστός, σίγουρα δε μένουν ως έχουν.
Κατά τα άλλα δε θα πω τίποτα, διότι, δικό της το πρωινό... ;)

Τις καλημέρες μου,
να 'σαι καλά ε! :)

Jade είπε...

Γεια σου!! :)
Χρόνια πολλάααα!
Καλή χρονιά σου εύχομαι, με υγεία και πολλές ευτυχισμένες και αξέχαστες στιγμές. :)
Να 'σαι καλά και να σε προσέχεις,
φιλιά πολλά! :)

Unidentified είπε...

Καλή χρονιά σου Jade μου! :)
Με χαμόγελα και πολλά πολλά όμορφα!
Για το πρώτο σχόλιο δεν θα πω κάτι, το έχεις πιάσει το νόημα..! ;)
Τα φιλιά μου..!